Napredni tehnološki dan 5 i Silverlight 4

Pišem ovo u zadnji trenutak (posla preko glave i kako to već ide) i prilična je šansa da ste već čuli iz nekog drugog izvora, no uzdam se u staru da nikad nije kasno. Dakle, peti po redu Advanced Technology Day u organizaciji Microsofta održat će se sljedeći tjedan, u utorak, i donosi mnoštvo vrlo zanimljivih predavanja o tek došlim i nadolazećim tehnologijama. S obzirom da u zadnje vrijeme iz Microsofta dolazi jako puno noviteta, tema ne nedostaje: razvoj za Windows 7, .NET 4.0, Visual Studio 2010, ASP.NET 4, ASP.NET MVC 2, Expression Studio i, konačno, Silverlight 4.

O ovom potonjem, kako je već gotovo uobičajeno, pričat će autor ovih redaka, no posebno je zanimljivo kako je tema predavanja promjenjena u zadnji čas, prije samo nekoliko dana. Naime, prošli je tjedan Microsoft objavio novu (beta) inačicu Silverlighta, a posebno je zanimljivo kako je tu objavu uspio zadržati u tajnosti. Tako im nešto u pravilu ne polazi za rukom, uvijek negdje stvar iscuri par dana ranije, barem u obliku spekulacije. Ovoga puta javnost za to nije mogla ranije saznati, vjerojatno zato što nitko nije po tome prčkao – svima se činilo puno prerano da samo četiri mjeseca od posljednje verzije već dobijemo sljedeću. Očekivao se tek popis novih mogućnosti. Moja spekulacija, bez konkretnih temelja, je da će konačna inačica izaći na proljeće i biti predstavljena na konferenciji MIX u Las Vegasu (pa ćemo vidjeti jesam li bio u pravu).

Bilo kako bilo, pozivam vas na konferenciju, kako svoje predavanje, tako predavanja i ostalih uvaženih kolega predavača. Prijaviti se možete do kraja tjedna, a sve detaljnije informacije možete pronaći na službenim stranicama.

leave your comment