Natjecanje u razvoju za Windows Phone za studente

[English summary: Announcing local Windows Phone 7 App Challenge for students, I’m participating as a trainer and the judge.]

Microsoft Hrvatska organizira natjecanje u razvoju aplikacija za Windows Phone platformu, namijenjeno studentima. Dio je to većeg, regionalnog natjecanja koje se istovremeno održava u mnogo zemalja u našoj bližoj ili daljnjoj okolici: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Estonija, Kazahstan, Latvija, Litva, Malta i Srbija. U svakoj od zemalja su pravila i nagrade nešto drugačije.

U Hrvatskoj je natjecanje otvoreno samo za studente i traje do 4. ožujka, te će nakon vijećanja stručnog ocjenjivačkog suda (u kojem ću se i ja naći) pobjednici biti proglašeni do 20. ožujka. Prva tri najbolja dobit će Windows Phone uređaj, dok će preostali do desetog mjesta dobiti tipkovnice odnosno miševe.

Iako, rekao bih, nagrade nisu najvažnija stvar koja se kroz ovo natjecanje može dobiti. To je prvenstveno konkretno iskustvo na razvoju projekta za ovu mobilnu platformu koja iz dana u dan dobiva na popularnosti. Natjecanje se ne svodi samo na prikupljanje radova i ocjenjivanje – organizirane su i radionice u tri hrvatska grada (Osijek, Zagreb i Split) na kojima će studenti od iskusnog stručnjaka (mene Smile) i svojih kolega moći dobiti konkretne savjete za rad te naučiti pokoji trik.

Radionice se održavaju u 16.1. u Osijeku, 18.1. u Zagrebu te 26.1. u Splitu. Pravila, upute i sve ostalo možete pronaći na ovoj stranici, a za prijavu na radionice, ako ste student, znate kome se trebate javiti.

Nadam se da se vidimo!

leave your comment