Prijavite predavanje za WinDayse!

image[English summary: WinDays, the biggest Croatian IT conference, is looking for speakers.]

Svakoga motivira nešto drugo – sama činjenica da predaje na tako velikoj konferenciji, plaćen smještaj i kotizacija, iskustvo i poznanstva koje će steći – no jedno je sigurno: biti predavač na WinDaysima je #win.

Bio sam na svim WinDaysima do sada, prvo kao sudionik, a zadnjih godina kao predavač (sad bi trebalo brojati koliko godina, no ima već puno), i ovo potonje iskustvo je puno dublje i primamljivije.

Predavač može postati svatko. Naravno, nećemo se lagati – neki imaju prednost. To su prvenstveno MVP-jevi te drugi dugogodišnji predavači, no to ne znači da nema mjesta i za one druge. Adut koji vam svakako može pomoći jest predavanje na korisničkim grupama. Voditelji tih grupa pitaju se za mišljenje kod izbora predavanja i njihova preporuka može značiti puno. Ipak, niti to nije nužnost.

Svakako potrošite dovoljno vremena za prijavu. Na temelju kvalitete prijava se vrši prva selekcija, a s obzirom da broj prijavljenih predavanja u pravilu višestruko nadmašuje broj slotova, nemojte si dozvoliti ispadanje u prvom krugu.

Pročitajte Tomislavov blog post o pripremi – tu su skrivene informacije koje vam mogu biti od pomoći. I onda prijavite svoje predavanje, jedno ili više njih. Pišem ovo u zadnji čas – imate još nekoliko dana, prijave se zatvaraju 15. siječnja!

Konačno, ako predavanje ne prođe – svakako se javite svojoj lokalnoj korisničkoj grupi i održite ga tamo. Osim iskustva, to će svakako biti dobar adut za sljedeću godinu.

leave your comment