Aktivnosti na WinDaysima

ac12009b-9616-4f4d-82d1-9413acf462f2[English summmary: overview of my activities on WinDays, the biggest Microsoft conference in Croatia]

Sutra počinju WinDaysi, vjerojatno najveća domaća IT konferencija, poznata u narodu i kao “proljetni odmor”. Doduše, za ove WinDayse naradio sam se kao nikad prije, tako da sam taj “odmor” i zaslužio, iako ću se odmarati vjerojatno tek od srijede kad završim zadnje predavanje.

Predavanja su još uvijek u beta verzijama, no to ne znači da vas ne mogu na njih pozvati. Što se tiče mojih predavanja, bilo je tu zadnjih tjedana puno turbulencija – od inicijalnog seta dogovorenih predavanja sve se pretumbalo više puta, pa unatoč bugovitim informacijama na WinDays webu, moj konačni raspored je sljedeći:

  • radionica “Silverlight – aplikacije na webu, desktopu i mobitelu” počinje u ponedjeljak u 17:00, no s obzirom da se ranije trebalo prijaviti, popunjena je i nema više mjesta :-( Šteta, jer prijavljene očekuje izrada tri aplikacije (ajde, recimo) u nešto manje od dva sata
  • Community portal zvan Slavica – predstavljanje novog portala za hrvatski community. Osim samog predstavljanja, koje ću odraditi ja kao voditelj projekta, Renato kao čovjek koji je najviše zaprljao ruke kodom, dat će nekoliko ideja i savjeta koji su se iskristalizirali tijekom razvoja. Glavna stvar s ovim portalom je što je u potpunosti rađen na Azureu i ujedno je prva takva aplikacija u produkciji u Hrvata. Dođite u utorak u 14h dvoranu 7 – odmah nakon ručka.
  • Windows Phone 7 – jedno lagano predavanje za (moj) kraj na kojem ćemo malo analizirati Windows Phone platformu s korisničke i poslovne perspektive, a očekujem i brdo pitanja. Za ovo predavanje ne trebate se prerano dizati – počinje u srijedu, u 10:10 u dvorani 6.

Osim ovih službenih predavanja, bit će još iznenađenja s moje strane, no to ćemo za sada ostaviti pod velom tajne, blog post ćemo ostaviti za poslije WinDaysa.

leave your comment