Izašao Silverlight 2.0

Već se par dana kuha, svi nešto spominju, no nitko ništa konkretno… Danas cijeli dan refresham blog Scotta Guthriea, Microsoftovog potpredsjednika za razvoj gdje se uvijek pronalaze korisne informacije, no tamo ih u ovom slučaju (još) nema. Ovaj puta su bili prvi CNet i eWeek gdje se može pročitati isto – Silverlight 2 izlazi već sutra, što me prilično iznenadilo, s obzirom da sam prošli tjedan negdje pročitao "nastojimo izdati Silverlight 2 do kraja godine".

Bilo kako bilo, ovo je velika stvar jer Silverlight u svojoj drugoj reinkarnaciji donosi ono što smo od početka čekali – pravo .NET programiranje na klijentu s brdom dostupnih klasa. Silverlight 1.0, finalno izašao prije cca 13 mjeseci, bio je tek najava nadolazećeg i ispipavanje terena.

Živio nam sto godina… a sad idem prepravljati svoj modul za upload datoteka, inicijalno napravljen u verziji beta 2, kako bi radio u inačici RTW (release-to-web). (Moš’ mislit, idem spavat – to sam samo napisao kako bi naglasio nekompatibilnost starih inačica s ovom koja tek što nije… no to je tema za neki drugi post.)

leave your comment