Najava treninga – PR za geekove

2599hat U ožujku sam u Microsoft Innovation Centeru održao prvi ne-tehnički trening u životu. Radilo se o PR-u (public relations) s kojim imam jako puno iskustva, iz to čak iz dva kuta. Prvo kao novinar, čime se bavim već petnaestak godina (posljednjih dvanaest za Bug i Mrežu), te kao poduzetnik koji treba plasirati svoje proizvode i znanje.

Otuda i ideja za pokretanjem takvog treninga – nakupilo se puno iskustva i ideja, a gotovo svakodnevno viđam ljude kako imaju odličan proizvod ili ideju, a ne znaju ga plasirati, popularizirati, dignuti hype, komunicirati s medijima… (Znam, doduše, i neke kojima to izvrsno ide, no imaju loš proizvod i svejedno su uspješniji od prvih – što samo dokazuje koliko su odnosi s javnošću važni.)

S obzirom da interes i izvrsne reakcije polaznika, 19. svibnja ponavljamo trening na kojem se ne bavimo klasičnim PR pričama već se fokusiramo na ono od PR-a što treba geekovima u njihovoj branši.

Kao i u svakoj branši, i u onoj novinarskoj postoje određena pravila ponašanja, očekivanja i načini na koje se pristupa određenim problemima. Nije to neka velika mudrost, no mnogi često jednostavno nemaju vremena za razmišljati o tim "sporednim stvarima", bez obzira što one mogu puno značiti za vaš primarni posao.
Mnogi nemaju resursa za angažiranje profesionalnih agencija, niti to uvijek ima opravdanja. Cilj treninga je pokazati vam cijeli niz trikova i ideja koje možete iskoristiti da bi vaš odnos s novinarima i javnošću općenito bio što kvalitetniji, zanimljiviji i u konačnici uspješniji.

Nadam se da sam vas zainteresirao te da ćemo se vidjeti 19. u Varaždinu. Prijave i više informacija možete pronaći ovdje (trening nije besplatan, no među najjeftinijima je na tržištu, a siguran sam da će vam biti zanimljivo i korisno.

leave your comment