Počelo je, počelo…

Sve je počelo vrlo nevino – iz profesionalnih sam razloga odlučio otvoriti korisnički račun na nekom od servisa za bloganje, čisto da vidim kako to izgleda, kako je napravljeno, što se koristi, koja su ograničenja i slično. Naime, takve stvari dio su mog posla, jer se i sam unutar tvrtke Dizzy internetska rješenja bavim izradom web-aplikacija (još nismo radili baš blogove, no sve su to neki oblici CMS-ova).

Zatim su ljudi oko mene, prijatelji, kolege i poznanici, počeli otvarati svoje blogove, a ključnu je ulogu nesvjesno odigrao Luka, što još niti ne zna. Hrpa korisnih i/ili zanimljivih informacija koje sam pronalazio na tim blogovima pretvorili su ih u moje redovito štivo svakih nekoliko dana. Kroz praćenje tih blogova otkrio sam zanimljivu, neobveznu formu, koju do sada, pisanjem za tiskovine kao što su Bug i Mreža, nisam imao prilike koristiti, pa me eto povuklo… Koliko će me držati – vidjet ćemo! :-)

Konačno, shvatio sam da se u svakodnevnim developerskim problemima na koje nailazim izrađujući web-aplikacije, i koje u pravilu rješavam googlanjem, do rješenja sve češće dolazim preko tuđih blogova. Tri reda teksta i komad kôda često su od neprocijenjive pomoći pa osjećam da bih i ja mogao na taj način tu i tamo pomoći nekim trećim osobama, pa makar to bilo linkanjem na tuđe blogove.

Eto, motivi su ovdje, ideja je već bezbroj, jedino što će me sigurno sputavati u ovom obliku izražavanja jest slobodno vrijeme, no tek sam na početku, mislit ću pozitivno!

leave your comment