Tri monitora!

Nije da se hvalim (odnosno – nije da se imam baš čime hvaliti), no prije cca tjedan dana na svoj sam notebook spojio treći monitor. Perverzija ili ne, nije bitno – priznajem da sve skupa na stolu izgleda malo pretjerano, no produktivnost mi je dosegla visok nivo, a i ekološki gledano, štedim više papira jer gotovo ništa više ne printam.

Prvi "monitor" je zapravo ekran samog notebooka, u rezoluciji 1680 x 1050, presitnih slova po mišljenju mnogih. Bok uz njega stoji 20" LCD iste rezolucije (no ipak koji inč veći), što nije bio nikakav problem spojiti – svaki današnji notebook podržava spajanje vanjskog monitora.

Treći želim dodati već godinama, a jednako dugo gledam stari 15" LCD, naguran u nepripadajuću kutiju u podrumu. U jednom trenutku, prije godinu i pol, bio sam na centimetar da kupim Samsung 940UX. Cijena me razuvjerila, a i taj prašnjavi od 15 inča mi nije dao mira – što ću kupovati novi, kad imam stari koji je sasvim u redu, jedino što ne znam kako bih ga spojio.

Kad odjednom, nabasao sam na ovaj proizvod – USB Multi-Display adapter. S jedne strane USB, s druge VGA ili HDMI – uključiš i radi! Okej, kuži se da to nije prava grafička kartica, čak i miš koji put od umora zna malo štucnuti, no za pomoćne alate i razne alatne trake – više nego dobar. Možete ga nabaviti ovdje (i vjerojatno mnogdje drugdje, no zašto ne bih usput reklamirao site koji sam osobno napravio).

leave your comment