Zajednica web-developera – Web User Group

webug_logo_mali_kocka Uvijek mi je taj blog na zadnjem mjestu, možda zato što mi je već dosta ovog blog servisa, vrijeme je za prelazak na neki ozbiljniji tipa WordPress, vlastitu domenu i slično, no eto, nikako da ulovim vremena za tako nešto.

No, da se vratim na on-topic. Čast mi je i zadovoljstvo najaviti osnivanje korisničke grupe Web User Group koja će okupljati sve koji se bave razvojem web-stranica (u najširem smislu te riječi) koristeći (pretežno) Microsoftove tehnologije. Takvih grupa u Hrvatskoj imamo već puno, i već dugo (najdugovječnije sežu i do deset godina), no do sada nije postojala grupa koja bi se bavila prvenstveno webom, iako je velik broj pojedinaca i tvrtki koji se bave upravom tim segmentom.

Vani se često takve grupe nazivaju ASP.NET User Group, no kako je tu i Silverlight, ali i brojne druge tehnologije, ne nužno Microsoftove već univerzalne, logično je bilo uzeti nešto širi pojam kako se nitko i ništa ne bi osjetili zanemarenim.

Prvi sastanak grupe u planu je 15. prosinca u prostorijama Microsofta Hrvatska u Zagrebu pa lijepo pozivam sve vas koji se bavite webom, da rezervirate vrijeme (počet ćemo s okupljanjem u 17,30 sati) i podržite ovu inicijativu. Osnovna ideja i smisao jesu druženje i razmjena iskustava, a tri osnovne mantre su – otvoreno, dobrovoljno i besplatno.

Za više informacija preporučam službene web-stranice na adresi www.webUG.com.hr, gdje se možete i prijaviti za primanje obavijesti putem e-maila (također preporuka, kako biste bili u tijeku, čak i ako ne možete doći na prvi sastanak ili ste u drugom gradu).

leave your comment